Online Registration
  • Anmälan till detta evenemang är stängd.
Malmö
Elite Savoy Hotel
Norra Vallgatan 62
Malmö,
Sweden

Malmö Industriförening - en föregångare till Malmö Rotaryklubb?

Under måttot ”Den inhemska konstflitens och näringarnes befrämjare” bildades Malmö Industriförening år 1855 av inflytelserika företrädare för näringsliv och samhälle i Malmö. Föreningen har till huvudsakligt ändamål att på olika sätt stödja konsthantverkare som är yrkesverksamma eller under utbildning. Malmö Industriförening tog 1908 initiativ till Baltiska utställningen som hölls 1914, en utställning som vi fortfarande idag har minnen kvar av i Malmö exemplevis Pildammsparken. Föreningen är fortsatt en viktig aktör som bidrar till Malmökulturen, som föreningen alltsedan dess grundande varit och fortfarande är en del av. Varje år utdelas stipendier till hantverkare, formgivare och designers, både vår och höst, vilka har stor betydelse för utvecklingen av området.

Ylva Ronander VD för Malmö Industriförening och sedan lång tid en viktig aktör för form, design - och hantverkets utveckling både i Malmö och Skåne berättar om en viktig men lite dold förening med lång tradition, t o m äldre än Malmö Rotaryklubbs

Vi samlas från 12.00 i biblioteket och sätter oss till bords 12.15 för att avnjuta vår lunch. Observera att det inte är möjligt att delta i mötet via webben.

Anmälan ska göras senast måndag 19 september 12.00! Den tidigarelagda anmälningstiden jämfört med förra terminen är tyvärr ett krav från Savoy. Lunchen kostar 152:-/person och du betalar till vårt Swish 123 492 5103.  Eventuella allergier etc. noterar du i anmälans kommentarsfält.

Om du efter att du anmält dig skulle få förhinder, glöm inte avanmäla dig.

Torsdagens gästvärdar är:

Kristina Fredlund