N y h e t s b r e v 
 
Sommarhälsning 
Presidentskifte
Vårt verksamhetsår närmar sig sitt slut och vid vårt möte 24 juni lämnade Christer Dahlskog över rollen som President till Gunilla Carlsson.
Christer Dahlskogs tacktal
Kära Rotaryvänner. 
 
Så har det blivit dags för mig att runda av och tacka för mitt år som president i Malmö Rotaryklubb 2020/2021. Det har varit ett sant nöje och en ära att få leda och representera vår anrika klubb. Tack för det förtroendet.
 
Nu skall jag strax lämna över nål och kedja till Gunilla Carlsson som står här och stampar i startboxen full av energi och idéer. Det skall verkligen bli spännande att få vara med och känna livsandarna vakna och höra hur fartvinden viner nu när du tar täten Gunilla.

 
Läs mer...
Gunilla Carlssons installationstal
”Att vara Rotarian är att göra gott i världen – och att njuta av färden”
 
Tack för förtroendet att få leda Malmö Rotaryklubb under det kommande verksamhetsåret 2021-2022 som Malmö Rotaryklubbs 93:e president. Det har varit ett klart annorlunda år och vi hoppas alla att det ”nya normala” snart är här, eller i alla fall att vi kan leva utan att vara rädda för att drabbas av ett illasinnat virus.
 
Jag vill börja med att tacka Christer Dahlgren, klubbens past president, för det fantastiska stöd du gett mig, övriga styrelsen och klubben under ditt år. Det har varit ett lärorikt och väldigt annorlunda år, mitt under en rasande världspandemi, men som du hanterat med bravur. Stort TACK för din insats till klubben!
 
Läs mer...
Styrelse 2021-2022
Styrelsen 2021-2022 ser ut som följer:
 
PresidentGunilla Carlsson
Tillträdande PresidentKatarina Carlsson
Vice PresidentPer Erichs
KlubbmästareKristian Augustsson
ProgramchefAnnette Lundfall
SekreterareSam Jabbar
SkattmästareMats Cederholm
Past PresidentChrister Dahlskog
LedamotZeynep Erdal
 
Våra nya stadgar
NYA STADGAR
 
På årsmötet i november förra året fattade medlemmarna beslut om att anta nya stadgar för klubben. Dessa träder i kraft den 1 juli och finns nu att läsa på vår hemsida (du hittar dem HÄR). Här finns mycket information om hur vår klubbs verksamhet bedrivs och fungerar.
Bidra till välgörande projekt i vårt Rotarydistrikt!
 
Pandemiåret har gjort att vi inte har kunnat ses som vanligt. Som Rotarymedlem har du därmed haft lägre utgifter än vanligt, sa vår distriktsguvernör Stefan Knutsson när han lanserade den så kallade  Distriktsinsamlingen på Distriktskonferensen.
 
– Det är min förhoppning att alla vill vara med och göra världen lite bättre, säger Stefan Knutsson, distriktsguvernör 2020-2021.
 
Vill Du vara med och bidra till något gott i dessa tider? Swisha 250 kr eller mer till distriktet via Swishnummer 123 129 3711. Uppge Distriktsinsamlingen och vår klubbs namn.
 
De utvalda projekten som kommer att få våra bidrag är:
  1. TR:s Årliga Fond
  2. Rotary Doctors  - Kvinnors rätt till hälsa – ”Kasei for Change ”: Ett projekt i Kenya mot kvinnlig könsstympning
  3. Viagroforestry - planterar träd som motverkar fattigdom och klimatförändring
  4. Lokala projekt - Näktergalen, Ronaldmcdonaldhus och Clownronden.
 
Vill du läsa mer om distriktsinsamlingen – klicka här.
 
Letter of Intent Partnership Club Agreement med Mexico City Rotary Club
 
Det började hösten 2019 när vår klubb hade en trogen gäst i Herlinda Guerrero från Mexico City. Hon är jurist och var en termin vid Lunds universitet som en del i arbetet med sin doktorsavhandling. Herlinda hade också sin Rotaryklubbs uppdrag att lära känna oss för ett eventuellt framtida kunskapsutbyte. 
 
Det finns över hundra svenska företag som har verksamhet eller representation i Mexiko och det var en stor handelsdelegation från Sverige där 2017. Kanske var det det som hade väckt intresse hos våra Rotaryvänner i Mexiko City Rotary Club? Klubben bildades förresten våren 1921 och har precis firat sitt hundraårsjubileum.
 
Zeynep Erdal, som ju är vår ansvarige för Internationella relationer, och Herlinda har hållit kontakten och grytan puttrande och måndagen den 26 april hade vi ett möte över Zoom mellan styrelserna i respektive klubb. Vi undertecknade en avsiktsförklaring att utbyta kunskap och erfarenheter och att gemensamt verka för insatser i Rotarys anda.
 
Det var ett mycket stämningsfullt möte med stor uppslutning på båda sidor. Nu skall vi organisera oss och konkretisera våra ambitioner.
 
Vill du delta i vår klubbs nya internationella referensgrupp?
I vårt nya vänskapsband mellan vår klubb och Club Rotario de la Ciudad de México fokuserar vi på att skapa aktiviteter som stärker våra respektive samhällen och relationer till varandra. 
 
Ett första steg i arbetet är att tillsätta en referens-/ arbetsgrupp i respektive klubb som kommer att konkretisera våra gemensamma mål. Referensgrupperna kommer att träffas kontinuerligt (några gånger per år) för att utveckla och följa upp de aktiviteter som betraktas vara av gemensamt intresse och som kommer att genomföras inom ramen för detta nya samarbete. 
 
Styrelsen undrar därmed om du skulle vara intresserad av att ingå i referensgruppen eller har några förslag på vilka som borde ingå i den? Vi ser gärna att våra medlemmar är involverade och undrar därmed om det finns någon kunskap/erfarenhet som du skulle kunna bidra med?
 
Du svarar direkt till Zeynep Erdal (ansvarig för Internationell tjänst i vår klubb) via zeynep@woviddiaries.com
 
Programkommittén
Vi tackar Jacob Faxe för hans värdefulla insats i programkommittén och välkomnar Pamela Lundin, som tillsammans med Lars Nerbrand och vår programchef Annette Lundfall kommer fortsätta arbetet med att sätta samman ett attraktivt program för våra medlemmar och vänner!
Vi gratulerar
November månads jubilar är Elisbeth Dahlgren!
20 november utbringar vi ett skånskt leve för henne:
 
Hurra, hurra, hurra! 
Vi välkomnar 
Vi hälsar vår senaste medlem Anna Yelistratova välkommen i klubben!
 
Anna är en aktiv och engagerad person. Född och uppvuxen i Belarus. Kom till Sverige och Malmö 2008 och började jobba med hållbarhet i olika former. Arbetar idag som Sustainability Officer på Trelleborg AB. Har i dagarna släppt sin första bok  "Vägvalen för hållbar utveckling".
 
Bor på Solbacken i Malmö med mannen Niklas och sonen Valdemar. Aktiv i föreningslivet i Malmö bl.a. som styrelsemedlem för Mattecentrum Malmö och inom olika mentorskapsprojekt. Är även medlem i Sveriges Belarusier, en ideel förening för belarusier som lever och arbetar i Sverige. Gick med i Malmö-City Rotaryklubb sommaren 2019 men Malmö Rotaryklubbs mötestider och mötesteman passar bättre nu.
 
Läs mer...
Vi kommer att sakna..
Fyra medlemmar har under våren begärt utträde ur klubben, Göran Rundström, Monica Jarnér, Matilda Jarbin och Anna Celsing. Vi vill passa på att tacka var och en för gott kamratskap och fina insatser. All lycka och välgång och välkommen tillbaka om saknaden blir för stor.
Sommarlov
Nu är vi på sommarlov! Inga möten från 1 juli till och med 5 augusti. Vi är tillbaka 12 augusti.
Ta väl hand om er i sommar och ha det riktigt riktigt bra!
Våra möten i höst
Vårt första möte efter sommarlovet är 12 augusti. Vi jobbar på att få klart med ny mötesplats och hoppas dessutom att pandemin lugnat ner sig slutgiltigt, så att vi alla vågar träffas och inte enbart digitalt.
 
Planen för hösten är så kallade "hybridmöten" dvs fysiska möten i kombination med digitala via vår länk i zoom. I inbjudan till mötet 12 augusti kommer du få information om hur och var.
Du har väl gillat oss på Facebook?
Du hittar vår grupp på Facebook HÄR 
 
Gå in och gilla oss du också!
Så loggar du in på ClubRunner
Du hittar instruktionen till hur du loggar in på medlemsområdet i ClubRunner genom att klicka HÄR
 
Se till att du har senaste version av ClubRunner appen i mobilen!
ClubRunner har uppdaterat appen för mobiler och tidigare versioner stöds inte längre. Dags att hämta senaste versionen om du inte redan gjort det! Du hämtar ClubRunners app där du vanligtvis hämtar appar. Sök på ClubRunner så kommer den upp.
Kommande event
Extra årsmöte
Elite Hotel Savoy
15 jun 2023
12:15 – 13:15
 
Visa hela listan
Gästa oss gärna - såväl du som är intresserad bli medlem som du som redan är rotarian! 
Vi träffas digitalt på torsdagar 12.15-13.00 men hoppas så snart möjligt också kunna träffas igen fysiskt på torsdagar 12.15-13.15. Vi återkommer om detta.
 
Vår hemsideadress är https://malmo.rotary2390.se/
Du når oss på e-postadress malmo@rotary.se
 
Please add mailservice@clubrunner.ca to your safe sender list or address book.
To view our privacy policy, click here.
 
ClubRunner
102-2060 Winston Park Drive, Oakville, ON, L6H 5R7
ClubRunner Mobile